Om företaget och mig

Jag är certifierad massör sedan mars 2016. Min utbildning gick jag på Comwell studentspa på Kusthotellet i Varberg. Jag är certifierad av Branschrådet Svensk Massage

Jag är patientförsäkrad via yrkesförbundet Massörerna och Adekvat försäkring.

Jag har alltid haft ett intresse för rörelse och hur vår kropp fungerar. På min grundutbildning kände jag direkt att jag hittat rätt.

Jag har byggt på min kunskap genom vidareutbildningar i:

Idrottsmassage på Physioeducation i Malmö

Specialistutbildning i bröstrygg/nacke på Physioeducation i Malmö

Specialistutbildning i ländrygg/bäcken på Physioeducation i Malmö

Avancerad manuell terapi övre extremitet(axel, skuldra, arm, hand) på Ortopedmedicinska institutet i Göteborg.

Avancerad manuell terapi nedre extremitet(fot, knä, höft) på Ortopedmedicinska institutet i Göteborg.

Avancerad manuell terapi halsrygg och huvud(käke) på Ortopedmedicinska institutet i Göteborg.

Dry needling OrtMedRehab I Malmö

Dornmetoden KoYaa/Dornmetod i Malmö

Lymfmassage HarmoniQA i Kalmar

Osteopati för lymfmassörer Changes Osteopati

Jag jobbar i huvudsak med behandlande massage. Den är mer djupgående och man når ett bättre resultat än med svensk klassisk massage. Behandlingstekniker: Idrottsmassage(djupmassage), myofasciella tekniker, PRT, MET, mobilisering, triggerpunkter, dry needling, Dornmetoden.

Jag är även utbildad lymfmassör.

Lymfmassage – storstäda kroppen

Lymfmassage kan hjälpa dig att avlägsna slaggprodukter som lagrats och även hjälpa kroppen att hålla ett jämnare näringsflöde. Blockeringar kan uppstå i lymfsystemet pga ärr, intag av mediciner, stress, felaktig andning, rökning, för lite vätskeintag och dåliga matvanor. Genom massage stimuleras lymfmotoriken i lymfbanorna så att de pumpar fram lymfvätskan snabbare samt löser upp lymfstockningar i vävnaderna, vilket ger en friskare och smidigare vävnad. Lymfmassagen ser till så att vätska och slagg förs bort. Med 90 minuters massage hinner vi gå mer på djupet. Lymfmassage kan avhjälpa – avlägsna överflödig äggvita – transportera överskott av vatten och upplösta ämnen från vävnadsvätskan till blodet – avspänning i musklerna – sömnproblem – celluliter – minska halten av stresshormonet kortisol dålig blodcirkulation – ödem – infektioner – slapp hud – öka cirkulationen kring ärrvävnad.

Jag jobbar även med företag. Då tar jag med min bärbara massagebänk och kommer till arbetsplatsen och behandlar personalen. Ring eller maila för prisuppgift.

Jag tar emot ePassi, Min friskvård.

Varmt välkommen!

Lena Charleson